8. juni 2020 (Vancouver, Canada) - Eldre i Trondheim har nå fått bedre tilgang til offentlig transport. I samarbeid med Spare lanserte AtB nylig tjenesten 67pluss.

Tre rullestolvennlige kjøretøy står klare til å tilby personer i alderen 67+ turer i områdene Nidarvoll, Fossegrenda og Risvollan.

Turer kan enten bestilles som dør-til-stopp eller stopp-til-dør gjennom AtBs 67 pluss-app eller via telefon. Dette betyr at passasjerene kan bli hentet utenfor hjemmene sine og slippes av direkte på det valgte servicepunktet, som for eksempel butikk, lege eller apotek. Passasjerene kan også reise fra et servicepunkt til et annet, og kan dessuten ta med en venn på turen.

Fordi eldre blir en større del av befolkningen, vil mer tilgjengelig transport være et viktig supplement til AtBs høyfrekvente bussruter. Det er den første transportløsningen av sitt slag i Trondheims-området og vil være spesielt nyttig i vinterhalvåret når mange eldre opplever store utfordringer med å komme seg rundt.

"Denne nye transporttjenesten vil fjerne barrierer og forbedre livskvaliteten for byens eldre. Det vil også hjelpe oss med å redusere antall personlige kjøretøy på veien, noe som er bra for lokalsamfunnene og miljøet. Det er en måte for AtB å bringe sårt tiltrengt, brukervennlig og tilgjengelig offentlig transport til byen vår,"

sier AtB-seksjonsleder for teknologi og mobilitetstjenester Tom E. Nørbech.

Den nye tjenesten er optimalisert for effektiv samkjøring samtidig som den prioriterer de mest direkte rutene slik at passasjerne kommer dit de skal på rett tid. Etter en vellykket gjennomføring av piloten, planlegger AtB å utvide til flere brukergrupper og til større områder. I løpet av høsten vil også kjøretøyene være 100% elektriske.

Med Spares åpne og datadrevne plattform er det enkelt for kollektivselskaper å gjøre denne typen endringer. Den kan for eksempel automatisk planlegge ladepauser for kjøretøy.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Spare muliggjør bærekraftige transportløsninger på forespørsel, kan du kontakte Kristoffer Vik Hansen på k@sparelabs.com.